Cei din Chișinău se trag la pământ

În trimestrul III din 2020 a fost stabilit un record absolut de vânzare/cumpărare a caselor individuale în mun. Chișinău. Astfel în ultimele 3 luni au fost vândute 542 de case sau aproape dublu față de media din ultimii 8 ani de zile, când se tranzacționau trimestrial în jur de 300 de case.

Trebuie să menționăm că vânzările din trimestrul III sunt de fapt o recuperare a pieței, după scăderea din primele două trimestre. Cei care au decis să procure o casă, dar din cauza pandemiei nu au reușit să realizeze planul în prima jumătate a anului, au amânat cererea pentru trimestrul III.

De fapt orientarea locuitorilor din mun. Chișinău spre case individuale a început încă din 2019, când au fost tranzacționate un număr record de 1,6 mii case, cu 35% mai mult decât media anuală de până atunci.

Până în anul 2018 pe piața imobiliară din mun. Chișinău se tranzacționau anual în mediu aproximativ 1,2 mii case individuale, începând cu anul 2019 numărul tranzacțiilor a crescut până la 1,6 mii case anual.

Putem spune că în 2020 chiar și cu stoparea tranzacțiilor datorită COVID-19 v-om avea același număr record de tranzacții de circa 1,6 mii case.

Este de menționat că aproape 50% din toate case individuale procurate sunt procurate prin ipotecă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s