About

Veaceslav Ioniță apare pe scena publică mai întâi în postura de analist economic la unul din cele mai importante centre analitice din Republica Moldova, IDIS “Viitorul”. Studiile și cercetările sale economice sunt preluate și citate de cele mai prestigioase instituții de presă, iar comentariile sale devin o sursă de referință în buletinele de știri și emisiunile posturilor de radio și TV de la Chișinău.

Numeroasele publicaţii ce ţin de domeniul administraţiei publice, finaţelor publice locale și descentralizării fiscale sunt justificate de titlul de doctor în economie și conferențiar universitar la Academia de Studii Economice a Moldovei.

Apelul societății de schimbare a clasei politice îl determină să facă următorul pas decisiv în carieră, devenind unul din protagoniștii noii generații de politicieni din Moldova. După o perioadă în care a fost un critic aprig al guvernării comuniste, în anul 2009 este ales deputat pe listele Partidului Liberal Democrat și președinte al Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe. Este autor a numeroase iniţiative legislative pentru reformarea economiei şi ajustarea acesteia la standardele internaţionale.

Veacelsav Ioniţă este căsătorit şi tată a două fetiţe, Loriana şi Mirela. E pasionat de jocurile cu cifre, origami şi bonsai.

Citatul preferat: Reformele nu înseamnă bani, ci voinţă politică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s