Moldova riscă să rateze peste 1,5 miliarde lei granturi în acest an

Prin cea de a III-a rectificare propusă de Guvern el recunoaște că practic este în incapacitate de a atrage granturile planificate inițial în Buget.

Astfel la începutul anului Guvernul intenționa să obțină 1,77 miliarde lei sub formă de granturi, iar acum suma s-a redus cu 840 milioane lei până la 0,93 miliarde lei.

Însă și această sumă nu are cum fi realizată, dacă ne uităm la succesele din primele 7 luni ale anului, când s-a reușit atragerea a doar 122 milioane lei.

Dacă nu se va întâmpla nimic extraordinar, atunci până la finele anului riscăm să acumulăm sub 200 milioane lei, sau cu cel puțin 1,5 miliarde lei față de planificarea inițială.

Dacă aceste prognoze triste se vor realiza, atunci Moldova în acest an va bate recordul absolut la minimul de granturi obținute. Cel mai probabil granturile vor fi în acest an la minimul istoric de 0,1% din PIB, sau de 2 ori mai puțin decât la minimul anterior din 2018, când el a fost de 0,2% din PIB.

În valori absolute, Granturile din acest an riscă să fie mai mici de 11 milioane USD, cea ce reprezintă valoarea minimă din ultimii 16 ani.

4 gânduri despre &8222;Moldova riscă să rateze peste 1,5 miliarde lei granturi în acest an&8221;

  1. […] Economistul susține că prin cea de a III-a rectificare propusă de Guvern el recunoaște că practic este în incapacitate de a atrage granturile planificate inițial în Buget. „Astfel la începutul anului Guvernul intenționa să obțină 1,77 miliarde lei sub formă de granturi, iar acum suma s-a redus cu 840 milioane lei până la 0,93 miliarde lei”, scrie veaceslavionita.wordpress.com. […]

    Apreciază

  2. […] Economistul susține că prin cea de a III-a rectificare propusă de Guvern el recunoaște că practic este în incapacitate de a atrage granturile planificate inițial în Buget. „Astfel la începutul anului Guvernul intenționa să obțină 1,77 miliarde lei sub formă de granturi, iar acum suma s-a redus cu 840 milioane lei până la 0,93 miliarde lei”, scrie veaceslavionita.wordpress.com. […]

    Apreciază

  3. […] Potrivit sursei citate, la începutul anului Guvernul intenționa să obțină 1,77 miliarde lei sub formă de granturi, iar acum suma s-a redus cu 840 milioane lei până la 0,93 miliarde lei. Însă și această sumă nu are cum fi realizată, dacă ne uităm la succesele din primele 7 luni ale anului, când s-a reușit atragerea a doar 122 milioane lei. […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s