(doc.) CNA a confirmat oficial: firma nepotului lui Vlad Filat implicată în spălarea de bani de la BEM

evaziune fiscala, euro, catuseAstăzi, voi prezenta public unele documente pe care urma să le prezint în intanța de judecată în dosarul Filat – Ioniță. Însă, nu a fost să fie.

Am primit acum o scrisoare de la Judecătoria Ciocana, unde aflu cu stupoare că în vinerea Paștelui, în lipsa mea, fără să fiu audiat și să prezint probele de rigoare, judecătoria decide să admită parțial cererea dlui Filat și mă obligă să declar public TREI dezmințiri, care nu au, evident, nici un sens.

  1. Spălare de bani în proporții deosebit de mari

Dezmințire 1: ”Eu, Veaceslav Ioniță, declar că informațiile furnizate de mine în cadrul conferințelor de presă prin care l-am acuzat pe dl. Vlad Filat de delapidarea, furtul și sustragerea ilegală a banilor din BEM, prin utilizarea schemelor frauduloase, credite false, offshor-uri, nu corespund realității, ele fiind defăimătoare.”

Prin scoaterea la lumină a schemelor de spălare de bani de la BEM efectuate de către firma nepotului lui Vald Filat, eu doar am vrut să atenționez și să alertez opinia publică. Nu eu, dar CNA și Procuratura Anticorupție, organe de stat specializate în prevenirea și combaterea corupției, confirmă faptul spălării de bani în proporții deosebit de mari.

Astfel, prin scrisoarea din 15.10.2014, în calitate de Președinte al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, mi s-a adus la cunoștință faptul că ”Procuratura anticorupție conduce cu urmărirea penală efectuată de organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție în cauza penală cu nr. 2014970432, începută la 25 august 2014 pe faptul spălării de bani în proporții deosebit de mari săvârșit de S.C. ”Caravita Co” SRL.(vezi doc. 1)

Mai mult ca atât, în baza declarațiilor mele, CNA a inițiat mai multe acțiuni penale pe compania nepotului lui Vlad Filat. Iar eu am fost citat de mai multe ori în calitate de martor.

CNA împreună cu Procuratura Anticorupție depun eforturi conjugate pentru a găsi toate elementele infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari de la BEM de către firma nepotului lui Vlad Filat. Eu, în calitate de martor ajut organele statului să demonstreze vinovăția și să tragă la răspundere pe cei care se fac vinovați de aceste acțiuni ilegale.

Este un proces anevoios care, în opinia întregii societăți, decurge mult mai lent decît ar trebui. Este un caz de mare rezonanță și interes public, care ne-a făcut ”faimă” peste hotarele țării. Aceste crime au provocat o criză economică fără precedent în istoria R. Moldova, a dus la sărăcirea totală a populației, la sărăcirea bugetului țării și va băga țara în mari datorii pe mulți ani înainte.

Este un caz atât de dificil încât a atras atenția tuturor partenerilor noștri de dezvoltare. Mai mult chiar, pentru elucidarea acestuia a fost contractată una dintre cele mai bune companii de investigație din lume. Dar, Judecătoriei Ciocana i-a fost suficientă o singură zi pentru a demonstra că totul este OK!

Cum poți să te pronunți pe o cauză civilă în condițiile în care există mai multe cauze penale pe subiectul dat???

  1. Falsificarea dosarelor în sistemul judecătoresc

Dezmințire 2: ”Eu, Veaceslav Ioniță, declar că informațiile pe care le-am furnizat în cadrul conferințelor de presă, prin care l-am acuzat pe dl. Vlad Filat de falsificarea dosarelor în instanță de judecată nu corespunde realității, ele fiind defăimătoare.”

Nu voi dezvolta prea mult aici acest subiect deoarece nu ține direct de cazul BEM, dar va trebui să revenim la acest caz de atac raider fără precedent asupra justiției noastre. În momentul în care am fost informat, în cadrul audierilor pe cazul BEM, despe aceste scheme de falsificare a dosarelor în instanță, am rămas profund uimit de faptul că așa ceva este posibil.

Voi reaminti pe scurt fabula printr-un exemplu general. În judecatorie există o cauză civilă sau penală a firmei/persoanei A contra B. Pe acest caz este emisă o hotărâre, apoi cineva falsifică hotărârea judecătoriei prin introducerea unei decizii a C contra D. Astfel, o persoană sau un agent economic află că anterior a existat o cauză penală despre care aceasta nu știe absolut nimic, în care s-a luat o decizie prin care a fost deposedat de anumite bunuri. Personal, dețin informație în 14 astfel de cazuri. Evident, încă în perioada în care dețineam funția de președinte de comisie parlamentară, am sesizat de nenumărate ori autoritățile statului, fiind ulterior informat că au fost inițiate acțiuni de urmărire penală pe aceste cazuri. Și în acest caz am fost anunțat de organele statului că au fost inițiate acțiuni de urmărire penală. (vezi doc. 2)

  1. Apărarea lui Filat

Dezmințire 3: ”Eu, Veaceslav Ioniță, declar că informațiile pe care le-am furnizat în cadrul conferințelor de presă privind faptul că coaliția aflată la guvernare încearcă să-l salveze pe dl. Vlad Filat în legătură cu un dosar penal intentat de CNA, nu corespunde realității, ele fiind defăimătoare.”

Ceea ce nu pot înțelege este cum Judecătoria Ciocana încearcă de nervi populația R. Moldova!!! După ce această țară a fost prădată de circa un miliard de Euro, acum îi mai și scoteți din minți pe oameni, obligându-mă să declar că nimic din ceea ce am declarat nu este adevărat, că totul este în ordine și justiția noastră nu este influențată.

Decizia Judecătoriei Ciocana poate fi tratată ca un apel la revoltă în masă. Personal, consider că Ministerul de Interne trebuie să se autosesizeze în acest caz.

Da, domnule judecător, eu cred că dl. Vlad Filat este protejat în continuare. Și voi crede acest lucru până când cei vinovați de spălarea de bani în proporții deosebit de mari de la BEM vor fi trași la răspundere. Și nu doar ei, dar și cei care au stat în spatele lor, oferindu-le suport politic.

În orice țară, nu într-o țară normală, europeană, dar în orice țară, dacă nepotului unui lider politic i se incriminează spălare de bani în proporții deosebit de mari de la o bancă cum este BEM, acest lider politic a doua zi dispare din spațiul public pentru totdeauna. La noi, însă, se crede că e posibil, doar prietenii te vor apăra!!! Bine că avem altă scăpare, dacă nu pleacă de bunăvoie, îl vor scoate cetățenii de pe arena politică și publică. Chiar ultimele sondaje arată ce crede populația despre cei, nepoții cărora sunt implicați în spălare de bani de la BEM!!!

  1. Așteptăm reacția CSM

Să revenim la decizia pripită a Judecătoriei Ciocana. Intuiesc că dl. Vlad Filat pretinde la o funcție înaltă în stat și, fiind naiv, crede că decizia unei judecătorii moldovenesti(!!!!!!!) îi poate spăla imaginea. Iar cei peste 50% dintre moldoveni care conform ultimului sondaj consideră că domnia sa se face vinovat de delapidarea unui miliard de euro de la BEM, brusc își vor schimba opinia. El, ce, ne consideră pe toți alienați mintal???

În cele din urmă, nu pot să trec cu vederea și eroul zilei din cadrul Judecătoriei Ciocana. Este vorba de judecătorul Sergiu Daguța. Sper foarte mult că CNA, procuraura generală și procuratura anticorupție se vor sesiza și vor examina toate circumstanțele în care Sergiu Daguța a luat această decizie epocală. Iar CSM se va autosesiza și, în regim de urgență, va elimina din sistemul judecătoresc astfel de eroi (vezi doc. 3)

doc.1:

https://www.dropbox.com/s/sqe9xpgolxn7bum/1.%20Caravita-Spalare%20de%20bani.pdf?dl=0

doc. 2: https://www.dropbox.com/s/n7xeivltsvcfqyk/2.%20Falsificarea%20dosarelor%20%C3%AEn%20sistemul%20judec%C4%83toresc.pdf?dl=0

doc. 3: https://www.dropbox.com/s/t1euva4vflddf21/3.%20Decizie%20Judec%C4%83toriei%20Ciocana%20Filat-Ioni%C8%9B%C4%83.pdf?dl=0

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s