Filat riscă până la 3 ani de închisoare în dosarul BEM

media_142738978974103500Vlad Filat riscă până la trei ani de închisoare pentru acțiunile de constrângere și amenințare a martorilor în dosarele penale instrumentate de către Centrul Național Anticorupție (CNA).

Pe data de 4 martie curent, pe pagina mea personală, am prezentat un mecanism prin care are loc spălarea banilor de la BEM cu implicarea companiei nepotului lui Vlad Filat. În baza expunerilor mele, CNA a inițiat o acțiune de urmărire penală. Astfel pe data de 18 martie am fost audiat in calitate de martor de către ofițerii de umărire penală din cadrul CNA. Această acțiune este cunoscută de toată lumea, deoarece a fost expusă de către mai multe surse media.

În data de 24 martie curent, mi-a parvanit o cerere prealabilă din partea lui Vlad Filat, prin care se solicită dezmințirea informației pe care am făcut-o publică pe data de 4 martie curent. Avocatul meu a calificat acțiunea lui Filat drept constrângere și amenințare directă care au drept scop intimidarea și influențarea mea pentru a depune marturii false.

Constatăm cu îngrijorare că asistăm la un act grotesc de intimidare publică a martorilor în cazul BEM. În contextul ședinței secrete a Parlamentului privind cazul BEM, se creează situația în care orice martor în cazul BEM poate fi atras în procese civile, iar unii insistă și pe cele penale. Pentru contracararea acestei acțiuni ilegale, în data de 26 martie curent, am depus o plângere la CNA prin care solicit calificarea acțiunilor lui Vlad Filat din punct de vedere a articolelor 303 și 314 a Codului Penal al RM și stopării imixtiunii lui în activitatea organelor de resort.

În acest context, fac un apel către organizațiile internaționale pentru protecția drepturilor omului, către reprezentanțelor organizațiilor internaționale acreditate în Republica Moldova să monitorizeze cu mare atenție desfășurarea anchetei în cazul BEM și să depună eforturi conjugate în vederea protejării tuturor martorilor în cazul BEM.

Documentele menționate sunt anexate.

150327_Cazul BEM

Sursa foto: realitatea.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s