Moldova deja este aliniată la sancțiunile internaționale contra Rusiei, iar autoritățile centrale nici nu cunosc asta

Primii care au înțeles că Moldova riscă să fie supusă ea sancțiunilor internaționale, dacă va ajuta Rusia să ocolească sancțiunile au fost bancherii noștri.

Ei din prima zi a sancțiunilor internaționale sau aliniat plenar și au stopat orice tranzacții cu băncile rusesti supuse sancțiunilor. Dacă nu făceau asta, băncile noastre riscau să fie supuse ele sub sancțiuni internaționale.

imagini apocaliptice din orașul rudelor mele, Mariupol. Orașul vizitat de mine in copilărie pe străzile căruia alergam noi, toți nepoțeii

Însă riscul să nimerim sub sanctiuni este foarte mare.

Rusia acum caută căi de a ocoli sancțiunile și se inspiră de la Iran. O modalitate este să utilizeze țări ca Moldova pentru re-import sau re-export de mărfuri sub sancțiuni.
Spre exemplu Moldova anual re-exportă in Rusia produse farmaceutice în volum de 50-70 milioane USD, produse din occident.

În mod neașteptat Moldova poate deveni complicele agresorului ajutându-l să ocolească anumite sancțiuni.

Bancherii noștri au înțeles din prima acest lucru, iar autoritățile până acum nu realizează pericolul care planează asupra noastră.

După crimele de la Bucha, presiunea internațională va crește și devine tot mai evident:
in condiții de război nu există neutralitate, ești cu victima ori cu agresorul.

Tot ce trebuie să știi despre re-exporturile moldovenești în Rusia

20% din exporturile noastre în Rusia sunt de fapt re-exporturi. În 2021 exporturile totale ale Moldovei în Rusia au fost de 276 milioane USD, dintre care 58 milioane sau 21% erau de fapt re-exporturi.

85% din re-exporturile Moldovei în Rusia sunt produse farmaceutice. Astfel in 2021 noi am re-exportat in Rusia bunuri de 58 milioane USD, dintre care 50 milioane USD erau produse farmaceutice re-exportate.

90% din toate exporturile de produse farmaceutice ale Moldovei în Rusia sunt de fapt re-exporturi. În 2021 noi am exportat produse farmaceutice în Rusia in valoare de 54 milioane USD, dintre care 50 milioane re-export și 4 milioane producția locală.

Un gând despre &8222;Moldova deja este aliniată la sancțiunile internaționale contra Rusiei, iar autoritățile centrale nici nu cunosc asta&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s