Salariul mediu anual în Moldova în primul trimestru a ajuns la 8.315 lei/lunar în creștere cu 10,3% față de anul trecut

În primul trimestru din 2021, salariul mediu pentru ultimile 12 luni în Moldova a ajuns la 8.315 lei/lună în creștere cu 10,3% față de perioada similară a anului trecut.

În stânga Nistrului, în baza datelor disponibile estimăm că salariul mediu pentru ultimile 12 luni a ajuns să fie 4.995 rub/lună, cea ce înseamnă circa 5.365 lei/lună, în creștere cu 6,7% comparativ cu perioada similară de anul trecut.

În primul trimestru ale anului 2021 salariul mediu lunar în stânga Nistrului a cunoscut aceleași evoluții ca și cel din dreapta Nistrului, însă în 2020 în stânga Nistrului creșterea a fost mult mai slabă. Drept consecință discrepanța dintre salarii a ajuns să fie de 55% în favoarea celor din dreapta Nistrului, iar în primul trimestru această discrepanță a rămas neschimbată.

4 gânduri despre &8222;Salariul mediu anual în Moldova în primul trimestru a ajuns la 8.315 lei/lunar în creștere cu 10,3% față de anul trecut&8221;

  1. o ideie ar fi de comparat cu tarile din jur Rusia, Belarus, Ucraina, Romania, mie se pare ca unele din ele au fost deja intrecute dupa salariul mediu. A doua chestie ar fi de vazut poate introducem termenul de salariu median care e mai mic, insa arata real care sunt lucrurile in tara. Atunci am putea fi la o cifra de maximum 6000lei/luna si asta in cazul cel mai optimist.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s