TOP-5 cele mai bune Companii care Prăjesc Cafea

După ce am publicat TOP-20 cele mai bune soiuri de cafea am primit una și aceeași întrebare: de unde pot fi procurate aceste Boabe de Cafea?

Tot după aceasta am primit și cea mai mare observație din partea profesioniștilor din domeniul cafelei.  Ei au dreptate !!! Nu e corect să dai în TOP locul de origine a cafelei, fără a da numele Companiei care a Prăjit cafeaua.

Locul de origine a cafelei spune foarte puțin, 80% din cea ce înseamnă ”Cea mai bună cafea” este determinată de zecii de mii de oameni, care merg prin regiuni și aleg cu multă grijă boabele de cafea. În aceeași regiune pot exista boabe de o calitate foarte proastă și boabe foarte bune. Printre altele cafeaua se clasifică în 10 categorii de calitate. Așa că înțelegeți ce am avut eu în vedere. Apoi urmează un proces complicat de prăjire a cafelei, prin care tehnologul Companiei care Prăjește cafeaua atinge gustul perfect, asigurând un echilibru între aciditate, aromă, gust bogat și multe alte elemente, care definesc cafeaua adevărată. Aici tot avem 10 grade de prăjire a cafelei și la fiecare mai poate fi adăugat o sumedenie de metode cum ajungi la anumit grad de prăjire. Altfel spus dintr-un singur soi de cafea dintr-o anumită regiune poți obține mii de combinații de cafea. Sper că v-am zăpăcit 😊 Nu-i nici o problemă totul se rezolvă simplu: prin alegerea Companiei care prăjește Cafeaua.

Atunci când alegi o Companie care Prăjește Cafea, tu de fapt îți încredințezi soarta și gustul tău unuia din zecele de mii de persoane, care merg prin lume, pe la expoziții și diverse plantații de cafea, pentru a alege și prăji cele mai bune boabe pentru tine. De el, de gustul și profesionalismul lui, depinde minim 80% din gustul final al boabelor de cafea, iar rolul soiului e de maxim 20%.

Mai jos TOP-5 Companii care Prăjesc cafea, selectate de mine în baza unei experiențe de 30 de ani de procurarea a Boabelor de Cafea. Nu știu cum voi, dar eu țin minte exact unde și când am procurat prima dată Boabe de Cafea. A fost în August 1991 într-un orășel micuț de sub Moscova. Exact în ziua când a început putciul 🙂 Dar să trecem la cafea 🙂

TUCANO

Sunt pe primul loc din 3 motive: sunt aproape de noi aici în Moldova, au cel mai bun raport preț/calitate și da sunt ai noștri, moldoveni 😊 Multă lume nu știe, dar Tucano nu este un simplu bar unde poți cumpăra o cafea bună, de fapt ei în primul rând sunt o Companie care Prăjește cafeaua. Tinerii frumoși și veseli de după tejghea creează miracolul cela plăcut, care ne atrage pe noi la Tucano, dar adevăratul miracol are loc cu totul în altă parte. Acolo, unde cafeaua aleasă din diverse locuri din lume se prăjește și obține gustul personalizat marca Tucano. Nu am fost, nu am văzut, dar când voi merge voi povesti mai pe larg cum și ce.

Tucano nu are o varietate foarte mare de cafea, dar în opinia mea este prezentă toată palitra de gusturi de la gust fin floral, până la gust dens de caramelă. Ca orice companie care se stimează au de ceva timp și o cafea Premium, care se merită să o gustați cel puțin odată. Diversitatea mică în opinia mea este determinată de piața locală, care încă urmează să învețe ce înseamnă cafea de origine prăjită de companii specializate. Diversitatea depinde de noi nu de ei 😊

BOCCA

 Bocca este prima mea dragoste. Datorită lor mulți ani în urmă am aflat că existe cafea de origine prăjită în mod special de astfel de companii. Este o companie Olandeză, iar cafeaua lor putea fi găsită în Palas Mall la Iași. Acolo am servit prima mea cafea în Sifon, pregătită total manual. E ceva, care se ține minte ani de zile. Au o varietate mare, prețuri bune și acum livrează și-n Moldova. Acum am găsit companii care pregătesc cafele mai bune ca ei, dar locul lor este rezervat pentru totdeauna aici 😊

JBC Coffee Roasters

A fost următoarea etapă în cunoașterea cafelei adevărate de către mine. Am aflat despre concursuri de cafea, TOP-uri și multe alte chestii, iar aceasta m-a adus la JBC Coffee Roasters, care se află în SUA. Ceva ani în urmă ei nu livrau în Moldova, așa că am contactat proprietarul și el mia organizat câteva livrări personal 😊 Acum nu există probleme cu livrarea.

Hula Daddy Kona Coffee

Pas cu pas, am aflat despre plantații, soiuri și companii specializate. Am aflat despre Kona Coffee Hawai, o cafea cu gust deosebit obținut datorită solului specific format de lavă din Hawai. În opinia mea ei au cea mai bună cafea. Intrați pe pagina lor și veți găsi o istorie frumoasă a unor oameni minunați, care s-au dedicat cafelei acum 18 ani în urmă.

Royal Tea & Coffee

Este un magazin care poate fi găsit la Palas Mall Iași. Ei sunt în TOP deoarece au fost alături de mine în vremuri grele 😊 Atunci când localul care vindea cafea BOCCA s-a închis, iar de peste hotare era greu să comanzi cafea, cei de la Royal au fost o adevărată salvare pentru mine. Au o varietate bogată de cafea bună, vă recomand insistent când mergeți la Iași, treceți pe la ei.

Sper că informația mea a fost utilă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s