Piața auto după 4 luni de cădere puternică în luna iulie a revenit la parametrii de anul trecut

După 4 luni de cădere în perioada Martie-Iunie, când numărul de automobile înregistrate a scăzut cu 34% față de perioada similară a anului trecut în luna Iulie piața auto a revenit la parametrii anului trecut. Despre revenirea rapidă a pieței auto am anticipat încă acum o lună în urmă (detalii aici).

Astfel în Iulie au fost înregistrate 2.665 autoturisme, cea ce este cu 2,1% mai mult decât în iulie 2019.

200811_Auto_01

Datorită numărului mare de tranzacții din ianuarie-februarie și recuperării rapide a pieței auto, în primele 7 luni ale anului, numărul de automobile înregistrate este cu doar 11,4% mai mic decât anul trecut și cel mai probabil v-om finaliza anul cu mai multe tranzacții decât anul trecut.

200811_Auto_02

În prezent avem înregistrate 663,8 mii automobile în Moldova, cea ce este cu 15 mii mai mult decât la finele anului 2019 și de 1,7 ori mai multe decât acum 10 ani în urmă.

Partea proastă a acestui proces est că, moldovenii cumpără mașini, dar nu prea construiesc drumuri. Astfel anul acesta avem 73 de automobile la un km de drum cu îmbrăcăminte rigidă, cea ce înseamnă o densitate de 4,5 ori mai mare decât acum 30 ani în urmă.

200811_Auto_03

Situația în mun. Chișinău este mult mai dificilă. Cea mai mare parte a rețele de drumuri a fost construită în anii 70-80, când în Chișinău erau înregistrate 8-15 mii de automobile, iar în prezent numărul lor a crescut de peste 20 de ori, fără o creștere corespunzătoare a rețelei de drumuri. Drept consecință în prezent în mun. Chișinău sunt 207 automobile la un km de drum cu îmbrăcăminte rigidă, cea ce este de 2,1 ori mai mult decât acum 20 de ani și de 18 ori mai mult, decât acum 50 de ani. Asta fără a ține cont de miile de mașini a celor care locuiesc în Chișinău dar au viză de reședință în altă localitate.

Un gând despre &8222;Piața auto după 4 luni de cădere puternică în luna iulie a revenit la parametrii de anul trecut&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s