Invitație din partea Procuraturii Generale

big-miliardele-disparute-de-la-bem-banca-sociala-si-unibank-puse-pe-seama-bugetului-rm-risca-sa-intre-in-falimentMâine, 28 mai, sunt invitat la Procuratura Generală pe cazul BEM.

Vreau să cred că împreună cu Procuratura Generală, CNA și Procuratura Anticorupție, vom da un răspuns clar la 7 întrebări care ne frământă pe noi toți, și pe bună dreptate.
1. Prin ce scheme criminale și cine se face vinovat de faptul că statul a fost deposedat de BEM?
2. Cine sunt beneficiarii reali ai creditelor compromise?
3. Cum s-a format „împrumutul” de 13,5 miliarde lei între BEM și BS? Cum a fost posibilă legalizarea acestuia prin recunoaștere de către Guvern, fapt care a dus la devalizarea rezervelor valutare ale BNM (ale țării)?
4. Care reglementări din sectorul bancar au permis ca șmecherii să devină proprietari de bănci în condiții suspecte, ca după, să transfere miliardele în direcții și mai suspecte?
5. Cum s-au luat deciziile dubioase, prin care s-a intervenit pe piața valutară și cum sunt administrate BEM, BS și UniBank de către stat?
6. Cum pot fi recuperați banii care, ”cu succes” au fost spălați prin offshor-uri, și acum în mod „cinstit” se afla la diverși „gospodari” din Moldova?
7. Cum putem evita ca prin administrarea specială să nu avem parte de un alt jaf al secolului???
Deocamdată, atât! 

Revin cu detalii! Și poate, cu răspunsuri le întrebările de mai sus!!

Lasă un comentariu