Oamenii nu sunt proști, sau cum pseudo-experții de buzunar încearcă să devieze atenția publică de la adevăratele probleme din domeniul gazelor naturale

În loc de introducere: În criză toți se developează și vezi ușor fața lor adevărată

După cum furtuna pe mare scoate la suprafață toate murdăria de la fundul mării, tot așa și crizele, îi developează pe toți și le arată în cele mai mici detalii fața lor adevărată.

Criza gazelor nu este o excepție. Priviți și voi, în loc să fie discutate în spațiul public adevăratele probleme din sector, pseudo-experții de buzunar aruncă diverse fumigene cu un singur scop: devierea atenției publice de la adevăratele probleme și discutarea la infinit a diverselor nimicuri.

Dar, după cum vedeți strategia lor, aparent lucrează, deoarece și eu m-am prins în plasa lor. În loc să scriu despre probleme importante, trebuie să scriu aceste rânduri, dar promit să depun tot efortul ca și acest text, pe care nu am dorit să-l scriu, în final să fie un text, care servește interesului public.

Partea I. Ce nu-i așa cu pseudo-experți de buzunar și ”expertiza” lor?

Cel mai scandalos aspect al crizei gazelor, este faptul că timp de 9 luni, din iunie 2023 până în februarie 2024, perioadă în care noi am consumat 600 milioane m3 de gaze naturale, am avut cea mai mare diferență din istoria noastră între prețul de achiziție a gazelor și tariful pentru populație.

Astfel prețul mediu de achiziție a gazelor naturale a fost de 7,24 lei/m3, anume la acest preț Energocom a procurat 600 milioane m3 de gaze în perioada iunie-octombrie 2023.

Însă, tot în această perioadă, noi cetățenii celei mai sărace țări am plătit un tarif de 18,07 lei/m3 de gaze sau cu 250% ori 10,83 lei/m3 mai mult. În luna aprilie situația rămâne la fel de scandaloasă.

Drept consecință, populația celei mai sărace țări din Europa în această perioadă a plătit cel mai mare tarif la gazele naturale din întreagă regiune din Sud-Estul Europei.

Dar, după cum bine intuiți, nici un pseudo-expert nu a considerat necesar să dezvăluie aceste date și să le dezbată în spațiul public. Din contra, au decis să arunce diverse fumigene, pentru a devia atenția publică de la problemele cu adevărat importante din domeniul gazelor naturale. Asta spune totul despre ei și ”expertiza” lor.

Mai mult, este dezgustător să urmărești cum diverși oficiale, evită să răspundă la întrebarea: de ce am avut această situație cel puțin jenantă, în domeniul gazelor naturale și cine se face vinovat de ea. Tot ce fac ei  ne hrănesc cu știri din viitor: în cele mai bune tradiții ale vremurilor demult apuse. Tot auzim săptămânal, că iată în vară, sau poate în toamnă, sau chiar la iarnă, tarifele la gazele naturale vor scădea. Iar noi ascultăm cu gura căscată aceste știri din viitor și uităm de tariful de azi. Nu vii rușine? Funcția voastră nu e veșnică. Cum după aceasta veți merge pe drum și veți da mâna cu oamenii?

Prima concluzie

Atunci când te guduri în fața stăpânului în speranța ca vei primi un osișor de la masa lui, osul poate va veni sau poate nu, dar desprețul societății sigur vine.

Partea II. Cum îi putem foarte ușor depista pe acești pseudo-experți?

Vremuri noi, tradiții vechi. Guvernările la noi se schimbă când sunt bune, când sunt rele, dar un lucru rămâne neschimbat: profilul pseudo-experților de serviciu, care au grijă ca viața mea să fie mai interesantă.

Indiferent de timpul de afară și cine se află la guvernare, pseudo-experții au trei trăsături specifice, care îi caracterizează:

  1. Sun dezechilibrați emoțional
  2. Au capacități intelectuale limitate
  3. Au o lipsă totală a celor 7 ani de acasă

Uneori am impresia că avem în țară o structură specializată pe selectarea și pregătirea acestor pseudo-experți. Toți sunt parcă de la o mamă. Îi vedeți și ia-ți văzut pe la televizor. Acum câțiva ani a fost unul, a dispărut. Acum a apărut altul, va dispare. Dar la sigur va veni următorul în locul lui, după cum el a venit în locul celui precedent. De ce? Deoarece, acești indivizi dezgustători, sunt extrem de necesari societății, dar despre aceasta în Partea a III-a.

Partea III. De ce acești pseudo-experți sunt extrem de necesari pentru societate?

Da, da. Ați citi corect, acești pseudo-experți dezgustători sunt extrem de necesar societății. De ce? Hai să vă explic.

Noi zilnic suntem bombardați cu zeci de știri, iar pe parcursului unui an suntem asaltați cu mii de știri. Cum din această mare de știri să o selectăm pe acea UNA !!! cea mai importantă? Anume aici ne ajută pseudo-experți și servilismul lor orbesc față de stăpâni.

Nu vreau să supăr pe nimeni, dar în cei 25 de ani de activitate am observat că este foarte greu să atragi atenția publică asupra unui subiect economic cu adevărat important. O spun cu toată responsabilitatea.

În schimb oamenii sunt foarte curioși și devin atrași de situații când cineva este scuipat, blamat, calcat în picioare. Imediat aceste acțiuni atrag atenția publicului larg.

Pseudo-experții pe de o parte sunt servili, dar pe de altă parte sunt extrem de limitați intelectual. În dorința lor a fi utili stăpânilor se aruncă asupra experților ori de câte ori ultimii ridică probleme cu adevărat importante pentru societate. În acest fel, ei, fără se dorească, fac pentru toți noi o selecție naturală a subiectelor de interes public.

Nu că mi-ar plăcea să fiu scuipat și calcat în picioare în public, dar aceasta este unica cale, prin care pot atrage atenția dvs. Cât timp voi urmăriți cum eu sunt blamat în toate feluri, eu reușesc să vă spun că de fapt ați fost furați cu sute de milioane de lei, iar în unele cazuri chiar cu miliarde de dolari.

Uite așa în timp ce voi urmăriți cum sunt scuipat în public, eu reușesc să vă spun și subiectele cu adevărat importante și utile pentru fiecare din voi.

Plătesc cam scump, dar cum zicea bunelul meu, scump, dar face.

În loc de concluzie

Oamenii nu sunt proști. Ei înțeleg foarte bine cum stau lucrurile. Mult mai bine decât își imaginează unii. Îi poți prosti o zi, două, trei, dar nu mai mult.

Lasă un comentariu