Moldovenii plătesc cel mai mare preț pentru gazele naturale din Sud-Estul Europei

Prețul gazelor la noi este de 4 ori mai mare decât în Ucraina sau Ungaria și cu 45% mai mare decât mediana regională.

Dacă să ne raportăm la prețul median de 12,5 Lei/m3, atunci doar în luna decembrie noi am fost deposedați din motive necunoscute încă cu 750 milioane lei.

Pentru întreg sezon de încălzire noi v-om plăti în plus pentru gazele naturale nu mai puțin de 4,5 miliarde lei. Asta dacă luăm prețul median, dar nu cel din țări precum Ucraina și Ungaria.

Cine va răspunde pentru această delapidare similară cu jaful miliardului???

5 gânduri despre &8222;Moldovenii plătesc cel mai mare preț pentru gazele naturale din Sud-Estul Europei&8221;

  1. Ungaria a avut pretz preferential datorita tradarii intereselor UE. Ucraina e in razboi si subventioneaza acest pretz din donatiile tarilor UE, a Canadei si SUA. Moldova a fost santajata de Rusia si trebuia de ales dintre tradarea intereselor nationale si, temporar, un pretz mai mare. A avut nevoie de o reformare rapida a logisticii pentru a nu mai putea depinde de Gazprom. Nemaivorbind ca au fost acordate compensatii. N-ati ratat sa aruncati o piatra in actuala putere, alaturi de cei de la Shor, Socialistii si alte forte pro-Kremlin de la noi.

    Apreciază

  2. […] Subiectul gazelor naturale rămâne a fi cel mai important subiect de pe agenda publică. Întrebarea fundamentală este: De ce, cea mai săracă țară din Europa plătește unul din cele mai mari tarife la gazele naturale?. (Despre tarife la gazele naturale vezi aici). […]

    Apreciază

Lasă un comentariu