În august Moldova a primit 2 miliarde lei sub formă de granturi sau de 8 ori mai mult decât în primele 7 luni

În luna August Moldova a primit peste 2 miliarde lei sub formă de granturi sau de 8 ori mai mult decât în precedentele 7 luni luate împreună, când Moldova a primit cumulativ doar 257 milioane lei.

În USD suma se ridică la 118,4 milioane USD, cea ce este mai puțin decât în 2021, dar mai mult decât în orice alt an de după 2014.

Media lunară din acest an deja este cea mai mare din toate timpurile cu excepția anului 2014, anul cu recordul absolut de granturi primite de Moldova. Astfel media din acest an este de 14,8 milioane USD lunar sau cu 30% mai mult decât anul trecut, când media lunară a fost de 11,5 milioane USD. Comparativ cu perioada 2015-2020, când media lunară a granturilor primite a fost de 5,2 milioane USD, în acest an Moldova are o susținere externă de aproape 3 ori mai mare.

Ținând cont de promisiunea Uniunii Europene de a ajuta Moldova cu suport financiar sub formă de granturi, pentru depășirea crizei energetice, precum și suportul altor țări dezvoltate anticipăm că Moldova va beneficia de granturi în acest an de cel puțin 200 milioane USD. Cel mai probabil ne v-om apropia ca sumă de nivelul anului 2014, însă raportat la PIB suma primită va fi mult mai mică decât în 2014.

2 gânduri despre &8222;În august Moldova a primit 2 miliarde lei sub formă de granturi sau de 8 ori mai mult decât în primele 7 luni&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s