În trimestrul II, consumul de gaze naturale din Moldova a fost cu 23% mai mic decât media din precedenții 8 ani

În timp ce Guvernul caută soluții de reducere a consumului de resurse energetice, inclusiv gaze naturale, se pare că populația Moldovei și agenții economici deja sau conformat la noile realități și și-au redus substanțial consumul.

Conform datelor oficiale ale Moldova Gaz, în trimestrul II din 2022 consumul gazelor naturale din Republica Moldova a fost de 98,5 milioane m3, valoare minimă din ultimii 9 ani. Comparativ cu 2021, când a fost înregistrat un record absolut al consumului de gaze naturale, în 2022 consumul s-a redus cu 76,8 milioane m3 sau 44%.

Reducerea din acest an se datorează în cea mai mare parte scăderii din luna aprilie, dar și în restul lunilor a fost înregistrată scădere semnificativă de consum comparativ cu anul precedent.

Consumul din acest an a fost cu 30 milioane m3 sau 23% mai mic decât media din precedenții 8 ani. Este prematur să facem careva concluzii, dar cel mai probabil asistăm la un proces de adaptare a populației și a agenților economici la noile prețuri.

În prezent populația procură 38% din toate gazele naturale furnizate de Moldova Gaz. Ponderea consumului populației a crescut cu 33% în ultimii 8 ani. În 2014, consumul populației constituia doar 28% din totalul consumului de gaze naturale

2 gânduri despre &8222;În trimestrul II, consumul de gaze naturale din Moldova a fost cu 23% mai mic decât media din precedenții 8 ani&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s