Până în 9 martie 2022, Moldova a gestionat un flux de 290,1 mii refugiați din Ucraina

Începând cu data de 9 Martie 2022, Ministerul Afacerilor Interne din Moldova oferă datele privind refugiații din Ucraina nu doar a cetățenilor ucraineni, dar și a cetățenilor din alte state.

Acest lucru ne permite să constatăm că până la această dată Moldova a reușit să gestioneze un flux de refugiați în număr de 290,1 mii persoane dintre care 259,6 mii sunt cetățeni ucraineni și 30,5 mii cetățeni ai altor state, care la momentul începerii războiului se aflau pe teritoriul Ucrainei.

Din toți refugiații care au intrat în Moldova din Ucraina, 37,1% sau 107,5 mii persoane la momentul dat se află pe teritoriul Moldovei, restul au plecat mai departe în alte țări. În cazul cetățenilor altor state care au venit la noi din Ucraina, doar 18,5% la moment se află în Moldova restul au plecat spre alte destinații.

Până la această oră au solicitat azil 2.279 cetățeni ucraineni sau 0,9% din numărul total a celor intrați în țară. Acest fenomen se explică prin faptul că Moldova este privită în primul rând ca o țară de tranzit, iar pe dea altă parte mulți ucraineni au rude și prieteni în Moldova și au reușit să-și rezolve problema aflării lor în Moldova cel puțin temporar.

În prima zi de conflict în Moldova au intrat 6,3 mii persoane, apoi fluxul a crescut până la o medie de 22,3 mii persoane zilnic. Raportat la numărul populației, fluxul de refugiați din Ucraina și de persoane care au rămas în Moldova este de 3-10 ori mai mare decât la orice altă țară din Europa.

2 gânduri despre &8222;Până în 9 martie 2022, Moldova a gestionat un flux de 290,1 mii refugiați din Ucraina&8221;

  1. […] Începând cu data de 9 Martie 2022, Ministerul Afacerilor Interne din R. Moldova oferă datele privind refugiații din Ucraina nu doar a cetățenilor ucraineni, dar și a cetățenilor din alte state. Din acest lucru reiese că, până la această dată R. Moldova a reușit să gestioneze un flux de refugiați în număr de 290,1 mii persoane, dintre care 259,6 mii sunt cetățeni ucraineni și 30,5 mii cetățeni ai altor state, care la momentul începerii războiului se aflau pe teritoriul Ucrainei. Datele se regăsesc într-o analiză făcută de Veaceslav Ioniță.  […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s