Media zilnică a cazurilor noi înregistrate de COVID-19 în luna ianuarie a coborât până la 483 cazuri, minimul din ultimele 5 luni

În luna ianuarie în Moldova au fost înregistrate în mediu 483 cazuri noi pe zi de infectări cu COVID-19. Am înregistrat o scădere bruscă de 2,5 ori față de luna decembrie 2020, când a fost stabilit recordul absolut de 1.208 cazuri noi pe zi. Ultima dată mai puțin cazuri înregistrate am avut în septembrie 2020, când au fost zilnic depistate câte 393 cazuri noi de COVID-19.

Este îmbucurător faptul că și numărul cazurilor de deces din urma COVID-19 au înregistrat o scădere semnificativă de la 681 decese în decembrie 2020 la 453 decese în ianuarie 2021. Cei drept ritmul de scădere a cazurilor de decese este mult mai mic decât a numărului de cazuri de noi infectați. Sperăm totuși că numărul mic de cazuri noi înregistrate va influința pozitiv tendința de scădere a deceselor pentru luna februarie.

Totuși trebuie să remarcăm că situația în a 3-a decadă a lunii ianuarie a început să se înrăutățească nesemnificativ.

Astfel pe 20 ianuarie media săptămânala a cazurilor noi înregistrate a scăzut până la 434 cazuri noi pe zi, iar peste 10 zile la 31 ianuarie media săptămânală s-a înrăutățit cu 20% ajungând la 515 cazuri noi pe zi. Este prematur să vorbim de o nouă creștere a numărului de cazuri noi înregistrate, dar semnale că acest lucru se poate întâmpla deja le atestăm.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s