Efectele economice ale crizei din 2020

Deoarece multă lume dorește să afle care sunt efectele economice ale crizei din 2020 am decis să adun într-un singur loc toată informația disponibilă la acest subiect.

Pe măsură ce vor apărea noi date informația va fi actualizată. Sper că această informație să fie utilă atât pentru cititori și ziariști cât și pentru decidenți în analiza situației curente și luarea deciziilor de depășire a crizei.

(Nou) 1. În prezent 250 mii automobile nu au Asigurarea auto obligatorie RCA și nu achită taxa rutieră, cea ce provoacă ratări de venituri de 520 milioane lei pentru bugetele locale. (Detalii aici)

(Actualizat) 2. Portofoliul de credite bancare după o scădere din (Aprilie-Mai) în luna Iunie a crescut cu 570 milioane lei. (Detalii aici). Pentru analiza precedentă (Apăsați aici)

3. Veniturile Bugetului Public în primele 3 luni de criză au fost cu 3 miliarde lei mai mici decât s-a anticipat inițial la elaborarea bugetului. (Detalii aici)

4. Comerțul extern a Moldovei în lunile Martie-Mai a scăzut cu 26,2% față de perioada similară a anului trecut. (Detalii aici)și o analiză mai veche aici.

5. Transportul de pasageri în primele 3 luni de criză s-a redus de 4,5 ori față de perioada similară a anului trecut. (Detalii aici)

6. Piața imobiliară în trimestrul II a scăzut cu 36% față de perioada similară a anului 2019. (Detalii aici)

7. Piața auto în 4 luni de criză (Martie-Iunie 2020) a scăzut cu 34% față de perioada similară a anului 2019. (Detalii aici)

8. Piața valutară în două luni de criză (Aprilie-Mai) s-a contractat cu 42% față de perioada similară de anul trecut. (Detalii aici)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s