Cum pot fi aduși banii BEM-ului înapoi în țară?

give-my-money-backIeri, la Realitatea TV, jurnalistul Viorel Pahomi, pentru prima dată după câteva luni de investigație și dezbateri publice pe subiectul BEM mi-a adresat o întrebare simplă: Dar banii BEM-lui pot fi, cumva, aduși înapoi în țară?
A intrebat de parca știa răspunsul pe care toți îl intuiesc. Trebuie să menționez că mai mult am fost preocupat de investigarea a ce s-a întâmplat la BEM, și nu cum a-m putea să ne recuperăm banii. Așa că în ultimul timp îmi puneam si eu această întrebare. Prin urmare, am început să caut soluții și ieri, în emisiune, am prezentat 8 pași necesari pentru ca banii oamenilor să se întoarcă în țară.

1. De aflat care vicepreședinte al unei bănci ruse a fost la noi anul trecut.
2. De ce s-a întâlnit acest vicepreședinte de bancă cu un președinte de fracțiune parlamentară, și ce au pus la cale.
3. De aflat dacă banii din BEM au fost depuși în banca, vicepreședintele căreia a venit în Moldova.
4. De aflat dacă firme afiliate unui proprietar de bănci din Moldova au luat credite de la banca dată, sub garanția banilor BEM.
5. De întrebat BNM dacă există posibilitatea să verifice dacă banii cetățenilor sunt gajați în favoarea unei firme private.
6. De angajat juriști, chiar și din Republica Moldova, care să demonstreze că acțiunile de mai sus sunt parte a unei fraude financiare și cad sub incidența Codului Penal al Republicii Moldova și al Federației Ruse.
7. De demonstrat că banca din Rusia a acționat în cunoștință de cauză, știind că participă conștient la o fraudă, ceea ce o face complice.
8. De dat în judecată banca din Rusia, cu obligația de a achita toate posibilele pierderi ale banilor depuși de BEM și Banca Socială în această bancă.

Acești opt pași vor permite întoarcerea unei părți considerabile de bani. Pentru restul banilor urmează de găsit soluții.

Bună dimineața, Moldova!!!

Mai mult: http://www.realitatea.md/emisiuni/pahomi.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s