Cum o mită de câteva mii de euro poate distruge sistemul educațional din Moldova

Zilele următoare Guvernul ar putea vota lichidarea specialității de pregătirea a profesorilor pentru gimnazii și licee.mita-pcp-ist

Ministerul Educației cu insistență impune Guvernului o Hotărâre, prin care se propune lichidarea specialității 0114 formarea profesorilor. Prin această ”inițiativă” se dorește lichidarea tuturor specialităților de la Universitatea Pedagogică de Stat, Universitatea de Stat din Tiraspol cu sediul în Chișinău, Universitatea de Stat din Bălți, Universitatea de Stat din Comrat, Universitatea de Stat din Cahul și Universitatea de Stat din Taraclia, care pregătesc profesori pentru gimnazii și licee.

De ce se promovează această ”inițiativă”?

Răspunsul este mult mai simplu decât își imaginează unii. În ultimii 10 ani numărul de studenți în universitățile din Moldova s-a redus cu peste 53 mii tineri. În următorii 5 ani anticipăm o reducere cu încă 13-15 mii tineri. În aceste condiții, universitățile sunt într-o luptă pe viață și moarte pentru fiecare tânăr potențial student.

Anume pe acest fundal trist, unor ”genii” locali le-a venit o idee trăsnită: să lichideze specialitatea pregătirea profesorilor, astfel încât cei câteva sute de tineri care anual mergeau la pedagogie să meargă la specialitățile alternative ”patronate” de ”micii noștri genii”.

Nu căutați cauze complexe, răspunsul este unul clar: pentru o mită de câteva mii de euro, cineva cu insistență face lobby pentru o HG criminală, care prevede lichidarea specialității de pregătire a profesorilor.

Numărul ”eroilor” care fac lobby la această HG nu este mare. Daca s-ar dori, CNA și Procuratura Anticorupție cu un mic efort, ar putea să ne comunice, în câteva zile, cine sunt eroii și contra cărei sume de bani, se lichidează specialitatea pregătirea profesorilor.

Cazul dat mi-a întărit încă o dată convingerea: nici un laborator KGB-ist nu poate distruge țara noastră așa cum o poate face un Prost Corupt ajuns la Putere.

Sursa foto: canal3.md

Un gând despre &8222;Cum o mită de câteva mii de euro poate distruge sistemul educațional din Moldova&8221;

  1. Să înţelegem că această hotărâre nu o putem găsi pe site-ul ministerului? nici pe particip.md? altfel cum se poate explica faptul că noi, cei din teritoriu, nu cunoaştem nimic. Este de neimaginat un astfel de plan …nici nu găsesc cuvintele potrivite, doar de cât tâmpit.

    Apreciază

Lasă un comentariu