Cel mai probabil azi vom înregistra cea mai slabă prezență la vot din toate scrutinele parlamentare

Dinamica votului de până la orele 18:00 ne permite să estimăm o prezență totală la vot de circa 1,4 milioane alegători, cea ce reprezintă minimul istoric la alegerile Parlamentare din Moldova.

Estimăm că alegătorii aflați în Republica Moldova, fără stânga Nistrului vor ieși la vot în număr de 1.165 mii persoane, cea ce reprezintă minimul istoric absolut de la toate scrutinele din Moldova.

Alegătorii aflați peste hotare vor ieși în număr de circa 200 mii persoane, cea ce va fi maxima istorică, pentru alegerile Parlamentare.

Recordul precedent a fost stabilit la alegerile Parlamentare din 2014, când diaspora sa prezentat în număr de 73,3 mii persoane.

Alegătorii din Stânga Nistrului estimăm că se vor prezenta în număr de 35 mii persoane.

Datorită prezentei slabe a celor din ţară şi o prezenţă bună a celor de peste hotare, Diaspora va decide soarta la 14 mandate de Deputaţi, Populaţia din Stânga Nistrului la 3 mandate de deputaţi, iar cei din interiorul ţării la 84 mandate.

13 gânduri despre &8222;Cel mai probabil azi vom înregistra cea mai slabă prezență la vot din toate scrutinele parlamentare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s