Nașterea Lui Isus este o lecție de viață

-craciun-fericitUn om mergea pe drum și se gândea: ”Doamne, soția țâfnoasă, vecinii insuportabili, colegii de muncă nemernici…” Între timp îngerul păzitor din spatele lui scria în carnețel său: ”așadar…soție țâfnoasă, vecini insuportabili, colegi de lucru nemernici.” Și se gândea în sine, stranii gusturi mai are omul!

”Iar dacă S-a născut Iisus în Betleemul Iudeii, în zilele lui Irod regele, iată magii de la Răsărit au venit în Ierusalim, întrebând: Unde este regele Iudeilor, Cel ce S-a născut? Căci am văzut la Răsărit steaua Lui şi am venit să ne închinăm Lui. Şi auzind, regele Irod s-a tulburat şi tot Ierusalimul împreună cu el. ”(Matei 2: 1 – 3)

Nașterea Lui Isus este o lecție de viață!

Cât de minunat este Dumnezeu, care și prin Nașterea Fiului său Isus Hristos ne învață o lecție minunată!

Dacă citim atent pasajul biblic referitor la Nașterea Domnului, descris de Matei, observăm ceva interesant. Un singur eveniment, dar două reacții total diferite. Magii s-au bucurat, au lăsat casa, țara, rudele doar ca să vină și să-l vadă pe Isus. Însă Irod s-a întristat enorm.

Deseori ne înșelăm crezând că pentru a fi Fericiți, avem nevoie de un anume lucru. Nu este deloc așa. Fericirea este o stare lăuntrică și nu depinde de factorii externi. Ce poate fi mai frumos decât Nașterea Domnului. Dar iată că ea nu pe toți îi bucură. Unii chiar s-au întristat…

Lumea este așa cum suntem noi. Iar fericirea sau nefericirea vine din inimă.

Înțeleptul Solomon cu câteva mii de ani în urmă a observat o legitate a vieții și ne-a lăsat-o scrisă în Cartea Proverbelor: „cum răspunde apa față la față așa răspunde inima omului inimii omului”

Lumea din jurul nostru este reflecția a ceea ce suntem noi.

Anume din acest motiv unii sunt Fericiți, iar alții sunt mereu necăjiți și se tânguiesc de soarta lor.

În aceste zile de sărbătoare,  vă doresc sa fiți Fericiți, să emanați în jurul vostru fericire și să vă bucurați de toți cei care vă înconjoară!

Sărbători fericite!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s