Exporturile moldovenești se recuperează destul de promițător, iar jumătate din creștere este asigurată de România

În luna iulie 2021 exporturile moldovenești în continuare au înregistrat o tendință clară de recuperare. Astfel după o reducere de 296 milioane USD în 2020, în prezent exporturile au recuperat peste 65% din căderea de anul trecut și-n valori anuale au ajuns la 2,68 miliarde USD.

Analiza lunară a exporturile denotă faptul că tendința de scădere a durat exact un an, din martie 2020, până în februarie 2021.

În 5 luni, Moldova a reușit să recupereze 2/3 din căderea de anul trecut, iar dacă tendința se va menține, atunci în toamnă v-om reuși să recuperăm toată căderea provocată de criza din 2020.

Aproape jumătate din creșterea din acest an de recuperare revine României (+48,8%) urmată de Germania cu (+19,3%). Vecina noastră Ucraina se află pe locul 5 cu o contribuție pozitivă de 5,9%. De fapt în mare parte datorită țărilor din Uniunea Europeană, Moldova a reușit în acest an să-și recupereze exporturile. Contribuția țărilor din afara UE este destul de modestă.

4 gânduri despre &8222;Exporturile moldovenești se recuperează destul de promițător, iar jumătate din creștere este asigurată de România&8221;

  1. […] В июле 2020 года молдавский экспорт продолжал демонстрировать явное восстановление. Таким образом, после сокращения на 296 миллиардов долларов в 2020 году, экспорт в настоящее время восстановился более чем на 65% по сравнению с прошлогодним падением и в годовом исчислении достиг 2,68 миллиарда долларов, говорит эксперт «IDIS Viitorul» Вячеслав Ионицэ. […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s