TOP-ul celor mai aglomerate municipii din Moldova

În Moldova avem înregistrate aproape 1,1 milioane unități de transport, dintre care peste 680 mii de autoturisme. Chiar și-n an de criză, moldovenii au continuat să procure automobile, iar numărul lor crește continuu an de an.

În timp ce numărul de automobile sa dublat în mai puțin de 15 ani, lungimea drumurilor și a străzilor a rămas practic la fel cum era acum 50 de ani. Drept consecință numărul de automobile la un km de drum a crescut de 24 de ori în ultimii 50 de ani, de la 3 automobile la un km de drum în 1970 la peste 73 de automobile în 2020.

Însă cel mai grav au fost afectate principalele localități urbane din țară. Astfel mun. Chișinău are în prezent înregistrate aproape 230 mii automobile, iar suprafața străzilor și drumurilor din oraș a crescut nesemnificativ în ultimii 30 de ani.

Drept consecință, doar automobilele înregistrate în mun. Chișinău ocupă 20,7% din suprafața străzilor din oraș. Asta fără automobilele celor care vin în municipiu.

TOP-ul este urmat, după cum și era de așteptat de mun. Bălți, unde automobilele ocupă 8,2% din suprafața străzilor și mun. Soroca cu o aglomerație de 6,3%.

4 gânduri despre &8222;TOP-ul celor mai aglomerate municipii din Moldova&8221;

  1. […] În timp ce numărul de automobile sa dublat în mai puțin de 15 ani, lungimea drumurilor și a străzilor a rămas practic la fel cum era acum 50 de ani. Drept consecință, numărul de automobile la un kilometru de drum a crescut de 24 de ori în ultimii 50 de ani, de la trei automobile la un kilometru de drum în 1970 la peste 73 de automobile în 2020, scrie expertul economic Veaceslav Ioniță. […]

    Apreciază

  2. […] În Republica Moldova sunt înregistrate aproape 1,1 milioane unități de transport, dintre care peste 680 mii de autoturisme. Chiar și-n an de criză, moldovenii au continuat să procure automobile, iar numărul lor crește continuu an de an, scrie expertul economic Veaceslav Ioniță, pe blogul său. […]

    Apreciază

  3. […] În Republica Moldova sunt înregistrate aproape 1,1 milioane unități de transport, dintre care peste 680 mii de autoturisme. Chiar și-n an de criză, moldovenii au continuat să procure automobile, iar numărul lor crește continuu an de an, scrie expertul economic Veaceslav Ioniță, pe blogul său. […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s